Traditionen att finansiera fotbollsklubben via lotter

Lotter för idrottsklubben

Är man tränare eller driver en idrottsförening har man nästan garanterat stött på idén att finansiera klubben via idrottslotter och dylikt. Majoriteten av fotbollsföreningar finansierar sig själva idag genom att erbjuda lotter till diverse prenumeranter och således dra in pengar till idrottskassan för att finansiera allt ifrån träningsläger och aktiviteter till bussar och hotell för diverse turneringar.

Att erbjuda lotter för att finansiera fotbollsklubben har blivit något av en tradition då konceptet verkligen fungerar och många väljer att idag prenumerera på diverse lotter för att finansiera klubbar som behöver finansiering i just deras stad.

Varför det fungerar är väldigt enkelt. Som finansiär prenumererar man helt enkelt på en rolig aktivitet som kan, om man har tur, ge något tillbaka och man går således inte med förlust varje månad utan man får något av prenumerationen. Samtidigt får klubben finanser inte genom att hela tiden be om dem, utan genom att erbjuda finansiärer med något i gengäld.

Hur kan man hitta lotter att sälja för att finansiera klubben?

Idag finns det väldigt många företag som erbjuder detta koncept åt just fotbollsföreningar samt även idrottsföreningar överlag för att finansiera sig själva och samtidigt sälja just det företagets lotter och inte konkurrensens. De brukar också erbjuda speciella kampanjer åt idrottsföreningar som väljer att gå med dem.

Det är väldigt enkelt att hitta sådana företag där majoriteten av dem skyltar sig på Google och Internet. Genom att helt enkelt använda sig utav Google för att hitta ett företag som erbjuder sådana kampanjer så kan man väldigt snabbt hitta en leverantör av lotter som man kan bygga ett långsiktigt samarbete med, och således förse eventuella prenumeranter med lotter och finansiera just sin egna klubb på ett väldigt enkelt och smidigt sätt.

Att erhålla finansiering genom att uppmana folk att stödja en idrottsförening, med exempelvis en slogan som “Stöd idrottsrörelsen — prenumerera på lotter” så kan man väldigt snabbt få en massa prenumeranter som är ute efter lotter och som även söker turen att hjälpa en finansiera sin klubb medan de samtidigt köper de lotter de vanligtvis annars ändå köper.

Det finns en anledning till att denna metod är så populär och faktum att det funkar är en av de största anledningarna.

Vem gynnar idrottslotter?

Idrottslotter gynnar inte bara klubben som använder sig utav dem för att finansiera sig men även spelarna och föreningen i helhet.

Nu kostar inte driften för någon utan det ända driften kostar är tid—därefter går verksamheten runt rent ekonomiskt och de som älskar att lägga ned tid på idrotten behöver inte också lägga ned finansiella medel—utan deras tid kommer vara tillräcklig. Föreningen drar därefter in intäkter för att finansiera sig själv och det gynnar allt ifrån klubben som tränaren, ledarna och även spelarna, då man nu inte behöver behöver tänka på allt för mycket för att finansiera klubben utan verksamheten går runt utan extra arbete.

Att finansiera idrottsföreningen på det här sättet är oerhört fördelaktigt och hjälper föreningen att stå på sina egna ben långsiktigt—vilket innebär en smartare klubb, en härligare klubb att vara en del utav och en klubb som inte behöver känna att framtiden är osäker—utan framtiden är säker så länge klubben går runt ekonomiskt.